Oefen met dankbaarheid

Het is bewezen dat dankbare mensen minder stress ervaren, beter in hun vel zitten en meer innerlijke rust ervaren. Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat is niet. In ons drukke en haastige leven beseffen we ons te weinig dat tijd een kostbaar bezit is. Tijd kun je niet kopen, kun je niet inhalen en je weet niet hoeveel je er nog van hebt. 

 

Bewust kiezen om kostbaar met je tijd om te gaan is dan ook geen overbodige luxe. Leef in het nu en geniet.

 

Om te genieten heb je geen grote en spannende dingen nodig. Mijn motto is: wacht niet op bijzondere momenten, maar maak gewone momenten bijzonder. Dankbaarheid heeft mij daar heel erg bij geholpen. Het is voor mij  een bewuste keuze om positief in het leven te staan en te genieten van de kleine en gewone dingen in het leven. Zo word ik heel erg blij van de vogeltjes die neerdalen in de tuin om te eten. Zo word ik heel blij van een koude duik in zee met mijn lieve vriendin. Zo kan ik ten volle genieten van de tijd die ik doorbreng met mijn familie en vrienden. Geniet ik van de  wind door mijn haren tijdens een strandwandeling of van een kop koffie in de ochtend.

 

Dankbaar zijn is een bewustwordingsproces die je kan oefenen, omdat het ons te weinig wordt geleerd. Er zijn eenvoudige manieren om dat te doen. Zo helpt het mij om:

  • dagelijks  3 momenten van die dag op te schrijven waar ik dankbaar voor ben.
  • mijzelf te omringen met positieve mensen
  • te relativeren en met een afstandje naar de 'werkelijkheid' te kijken.

 

Vind jij het leuk om met mij mee te schrijven? 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.