Scheiden is niet zomaar een gebeurtenis, maar een heel emotioneel proces. Veel mensen verwachten dat als de scheiding eenmaal is geregeld en alles is getekend, de spanningen wel zullen afnemen. Helaas is dat in de praktijk toch vaak anders. Emoties kunnen heel hoog oplopen en samen communiceren blijkt vlak na een scheiding nog altijd lastig, ook als het om de kinderen gaat. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis in je leven en heeft vaak meer impact dan we vooraf denken.

 

Je voelt je na je scheiding wellicht rusteloos, ongelukkig, eenzaam, gestrest en onbegrepen door je directe omgeving. Ontspannen en het alleen zijn is vaak erg moeilijk. Je zoekt continu afleiding om maar niet je eigen emoties onder ogen te hoeven komen en het kost veel energie om je beter te voelen. Daarnaast levert de omgang en de communicatie met je ex-partner (de andere ouder) nog meer stress en frustratie

 

Je bent fysiek en emotioneel moe om alles alleen te moeten doen en daarnaast ook nog goed te blijven presteren op je werk. De communicatie en de contactmomenten met je ex-partner bezorgen je iedere keer frustratie, ruzie en stress. Je bent gekwetst door wat je ex-partner jou aandoet of heeft aangedaan. Je bent bang dat je kinderen de dupe worden van de slechte verstandhouding tussen jullie. Je praat met mensen uit je omgeving, maar al snel merk je dat de buitenwereld vindt dat je door moet gaan met je leven en hun luisterend oor wordt minder. Hierdoor voel je je eenzaam en onbegrepen. Je wilt wel weer graag gelukkig worden na je scheiding, maar je weet niet HOE je dat voor elkaar krijgt. Je hebt behoefte aan lotgenoten om je ervaringen mee te kunnen delen. Dit is volstrekt normaal en is onderdeel van het scheidingsproces.

 

Hoe zou het voor je zijn als...

 • Je weer stabiliteit ervaart en geniet van jouw nieuwe leven met een goede werk-privé balans?
 • Je kunt praten met je ex-partner zonder strijd, zodat jij bereikt wat je graag wilt?
 • Je geen boosheid of verdriet meer ervaart door de acties van je ex-partner?
 • Je kinderen weer lekker in hun vel zitten en het goed doen op school?
 • Jij weer die leuke, relaxte, werkende (vrijgezelle) ouder bent die weer toekomstplannen maakt?

 

Om dit te bereiken is de eendaagse master class : ‘Verder na een echtscheiding’ wellicht iets voor jou!

 

Wat kun je o.a. verwachten:

 • We bespreken diverse technieken en vaardigheden om jezelf weer sterker te voelen, zodat je succesvol een nieuwe start kunt gaan maken. 
 • Er is aandacht voor theoretische zaken in het kader van rouwverwerking na een scheiding.
 • Er is ruimte voor praktische en juridische zaken, zoals de omgangsregeling en de gevolgen van de scheiding als er kinderen zijn.
 • We bespreken communicatietechnieken die kunnen helpen om opnieuw te communiceren met je ex-partner.
 • Er is alle ruimte voor het delen van ervaringen met lotgenoten. Alle emoties die je ervaart, kunnen worden gedeeld bij mensen die in dezelfde situatie zitten.

 

PROGRAMMA op 16 maart 2019:

 • 09:30 uur inloop met koffie & thee
 • 10:00 uur start de workshop met een kennismaking
 • Ochtendprogramma
 • 12:30 uur Luxe lunch (inbegrepen)
 • Middagprogramma
 • Afsluiting om 16:00 uur.

Na afloop is er altijd gelegenheid voor het stellen van vragen of kort bespreken van individuele situaties.

 

KOSTEN & LOCATIE:

€ 225,- per persoon, inclusief verzorgde lunch.  De master class wordt gegeven in Maassluis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van de locatie.

 

GROEP:

Voor elke master class geldt een maximaal aantal van 8 deelnemers.

 

INTERESSE?  Meld je aan voor deze master class via het Contact formulier. Bij vragen neem gerust vrijblijvend contact met mij op. 

 

TRAINER:

Mijn naam is Susanne den Boer. Ik ben juriste en mediator, maar ook ervaringsdeskundige. Ik heb inmiddels een tienerzoon, waar ik ontzettend trots op ben. Ik ben ruim 10 jaar lang ongewild alleenstaand moeder geweest, maar al vrij snel na mijn scheiding heb ik er wel bewust voor gekozen om dit op een gelukkige manier te zijn. Ik heb naast de opvoeding van mijn zoon  een carrière opgebouwd als arbeidsrecht juriste in het bedrijfsleven en ik heb daarna een zelfstandige mediationpraktijk opgezet. Ik zie in mijn praktijk, maar ook in mijn directe omgeving heel erg veel strijd en emotionele moeheid na een scheiding. Vanuit mijn professie als juriste en als mediator, maar ook vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen als mens heb ik deze master class ontwikkeld. Mijn doel is om mensen na hun scheiding weer op weg te helpen naar een nieuw en gelukkig leven.