Vrouwen POWER cirkel

 

Een vrouwencirkel is een verbindende bijeenkomst, waarbij wij als vrouwen samenkomen om te delen en te  helen. Vrouwencirkels zijn al eeuwenoud. In onze huidige tijd groeit de behoefte naar vrouwencirkels weer. Samenkomen om uit te rusten, je te verbinden met gelijkgestemde, je vrouwelijke kracht en wijsheid te delen met je ‘zusters’ . Tijdens zo’n cirkel leer je om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht.

De vrouwen cirkel is gebaseerd op wederzijds vertrouwen binnen de groep

Hoe ziet de avond er globaal uit:

  • bij aankomst nemen een lekker bakje kruidenthee
  • nemen we plaats in een kring ( neem je meditatiekussen en eventueel een dekentje mee)
  • we spreken af, dat alles wat wordt gedeeld vertrouwelijk is 
  • we starten vervolgens met een korte gezamenlijke meditatie
  • we beginnen aan de deelronde.
  • na een eventuele plaspauze is er ruimte om het thema van de avond te bespreken.
  • we sluiten af met een korte meditatie

De deelronde

De kern van de vrouwencirkel vormt de deelronde. Als je er klaar voor bent, mag je de verhalensteen uit het midden van de cirkel pakken. Deze prachtige steen zal alle verhalen van ons vrouwen gaan dragen. Degene met de steen krijgt de tijd om te spreken en te delen wat jou op dat moment bezig houdt. De rest van de vrouwen luisteren aandachtig, zonder oordeel. Is de tijd om? Dan mag je een wens uitspreken en eventueel een vraag stellen.

 

Onze intentie is dat alle deelnemers bereid zijn en zich veilig genoeg voelen om de maskers af te zetten die we doorgaans dragen zodra we de deur uitstappen, en dat we eerlijk in ons vrouw-zijn gaan kijken wat daar borrelt. Op deze manier van verbinden creëren wij een omgeving waarin wij van elkaar kunnen leren, elkaar mogen bekrachtigen, elkaar kunnen troosten en vreugde delen!

Thema van de avond

De cirkel is een ideale plek om aspecten van onszelf als vrouw te verkennen die we soms verwaarloosd hebben, maar die we graag verder willen uitdiepen, om zo alle aspecten van ons zijn beter in balans te brengen. Dit kunnen we doen aan de hand van een thema van de avond. 

 

Ieder van ons heeft haar eigen krachten, haar weten, haar ervaringen en haar bevlogenheid. Heb jij een idee voor een thema deel die dan vooral in de groep!

 

Om een eerste aanzet te geven zal het thema van donderdag 21 april zij: sta ik als vrouw werkelijk in mijn kracht?

Afsluiting van de avond

We sluiten de avond af met een korte meditatie.

 

Eerste bijeenkomst is donderdag 21 april 2022.

We kunnen om 19:30 uur starten en eindigen om +/- 22:00 uur.